Vasiljević savetuje Danila Vučića da tuži list zbog objave da je agent Vlahovića

Vesti 01. dec 202110:46 > 11:27 92 komentara
Dušan Vlahović
REUTERS/Massimo Pinca

Sin predsednika Srbije Danilo Vučić menadžer je trenutno jednog od najtraženijih mladih fudbalera Dušana Vlahovića, piše italijanska „La Repubblica“. Ovaj medij navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fiorentine da produži ugovor. Iz agencije koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.

Kada su pre nekoliko meseci čelnici fudbalskog kluba Fiorentina iz Firence počeli pregovore sa srpskim fudbalerom i reprezentativcem Dušanom Vlahovićem, verovali su da će velikodušnom ponudom uspeti da zadrže najboljeg mladog napadača italijanske prve lige, piše KRIK.

POVEZANE VESTI:

Sa platom koju mu je nudila Fiorentina, Vlahović bi postao najplaćeniji igrač u istoriji ovog italijanskog kluba, tvrdio je predsednik kluba – dobio bi više od fudbalskih legendi Gabrijela Batistute i Ruija Košte. Pregovori, međutim, nisu išli kako se očekivalo.

„Njegov agent treba da dođe u Firencu, on vodi pregovore. Rekao sam mu da mnogo rizikuje. Mi mu nudimo 40 miliona na pet godina. Ja radim čitave godine za ono što on može da dobije za dva, tri dana“, rekao je predsednik kluba Roko Komiso novinarima krajem septembra ove godine.

Samo nedelju dana kasnije Komiso je izdao saopštenje. Uprkos primamljivoj ponudi, Vlahović ipak nije pristao da nastavi saradnju sa klubom za koji je igrao poslednje tri godine.

„Ponudu smo nekoliko puta povećavali da bismo zadovoljili i Dušana i ljude iz njegovog okruženja, ali uprkos naporima predlog novog ugovora nije prihvaćen.“

U prekidu ugovora, kako piše italijanski list „La Repubblica“, značajnu ulogu imali su agenti koji su zastupali Vlahovića. Oni su, izgleda, imali veće apetite.

Mladog napadača zastupa agencija „International Sports Office“ iz Beograda i njen direktor Darko Ristić. Među agentima koji su zaduženi za Vlahovića, međutim, odnedavno se spominje i Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, piše ovaj italijanski list.

„Danilo Vučić jedan je od zastupnika napadača, a takođe i sin aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Vučić je, između ostalog, dospeo u žižu javnosti zbog fotografije koja ga prikazuje u društvu osoba iz srpskog podzemlja, toliko da je njegov otac morao da interveniše u jeku predizborne kampanje“, piše ovaj italijanski list.

Da je mladi Vučić Vlahovićev agent objavili su i sportski italijanski mediji. Portal „FirenzeViola“ piše da je predsednikov sin uticajan u agenciji, a osim toga i dobar prijatelj sa mladim fudbalerom.

Iz Fiorentine, međutim, nisu zvanično potvrdili da je u pregovorima kao agent učestvovao i mladi Vučić.

Vlahovićev zvanični agent Darko Ristić za KRIK tvrdi da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa Vlahovićem.

„Danilo Vučić nije ni na koji način angažovan u agenciji ‘International Sports Office’, niti je ikada bio, pa samim tim nije ni agent fudbalera Dušana Vlahovića“, naveo je Ristić u pisanom odgovoru.

Novinari KRIK-a uputili su pitanja predsedniku Srbije i Danilu Vučiću posredstvom Suzane Vasiljević, predsednikove savetnice za medije.

„’La Repubblica’ je iznela najstrašnije izmišljotine na račun dečka koji se nikada, ponavljam nikada, nije bavio tim poslom. Što je najstrašnije, oni ne navode nijedan relevantan izvor za svoja saznanja, a ni potvrdu da je Danilo bio u kontaktu povodom ove teme. Ja ću Danila savetovati da uzme advokate i da ih tuži, jer ovo je skandal međunarodnih razmera“, navela je predsednikova savetnica i dodala da nema potrebe da se o ovome oglašavaju predsednik i njegov sin.

„Ovo je dovoljno. ‘La Repubblica’ se nije ni potrudila da pita Danila za komentar, prema tome, nema potrebe da on odgovara na nešto u šta je protiv svoje volje upleten“, navela je Vasiljević za KRIK.

Agenti tražili više novca za sebe

„La Repubblica“ piše da su tokom višemesečnih pregovora Vlahović i uprava Fiorentine dva puta bili nadomak dogovora, ali su oba puta agenti bili nezadovoljni.

Poslednja ponuda našla se na stolu krajem septembra. Da nastavi da igra za Fiorentinu do 2026. godine klub je Vlahoviću nudio 24 miliona evra, otkupnu klauzulu od 75 miliona evra (najmanja cena za koju bi ga Fiorentina prodala) i tri miliona provizije za agente.

Agenti nisu tražili veću naknadu za Vlahovića ili bolje otkupne uslove već, kako piše „La Repubblica“, više novca za sebe – pet miliona evra provizije i 10 odsto u slučaju prodaje. Firentinci su se povukli.

Provizija od tri miliona evra koju je Fiorentina ponudila agentima iznosi 12,5 odsto fudbalerovog honorara. FIFA najavljuje da bi od sledeće godine mogla da ograniči visinu menadžerskog dela na tri odsto od honorara i 10 odsto u slučaju prodaje. FIFA najavljuje da će da uvede i licence i obavezan test za agente.

SNS: Poseban nivo jadnosti i bolesti

Na pisanje KRIK-a reagovala je i Srpska napredna stranka na svom zvaničnom Tviter nalogu.

„I vi i ja znamo da to nije La Republika, to ste vi. Mesecima ste kopali i iskopali – ništa. Danilo nije nikome menadžer, to su vam svi rekli, ali morali ste da bacite blato na dečka. To što ste pustili još jednu laž na njegov rođendan, poseban je nivo jadnosti i bolesti“, stoji u poruci koji je potpisala Vladanka Malović, šefica informativne službe SNS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare