Vatrogasci više od četiri sata gasili požar na Limanu, i danas dežuraju

Vesti 14. dec 202112:15
N1/ Ilustracija

Vatrogasci i policija još uvek dežuraju ispred zgrade u Ulici Jožefa Marčoka na Limanu, dan nakon jučerašnjeg požara čije je gašenje trajalo više od četiri sata.

Povezano:

Na licu mesta od jutros nalaze se i stanari ove zgrade, koji uz pratnju vatrogasaca odlaze do svojih stanova kako bi uzeli najnužnije stvari potrebne za njihov boravak u privremenom smeštaju.

Smeštaj im je obezbeđen u hotelu „Vojvodina“, a rečeno im je da će tamo biti do daljeg, odnosno do momenta dok zgrada ne bude u potpunosti bezbedna za njihov povratak, kažu stanari za 021.rs.

Pojedini stanari navode i da su stanovi na petom i šestom spratu poplavljeni zbog korišćenja velike količine vode tokom višesatne intervencije vatrogasaca, dok je sama vatra oštetila dva stana na šestom spratu.

Stanarka sa šestog sprata čiji je stan nakon požara, kako kaže, poprilično oštećen, nada se da će neko iz Grada pomoći prilikom saniranja štete.

„Nama je rečeno da ćemo u hotelu ‘Vojvodina’ biti do daljeg. Ne znamo šta će biti sa našim stanom, nezaposlena sam i nemam sredstava sama da platim. Nadam se da će neko iz Grada da nam pomogne“, poručila je stanarka.

Na samoj fasadi zgrade primetne su fleke od vode, a stanar sa drugog sprata poručuje da u njegovom stanu nisu primetna gotovo nikakva oštećenja, osim jedne fleke od vode na zidu.

Da podsetimo, do požara u Ulici Jožefa Marčoka došlo je juče oko 15 časova, a nakon višečasovne borbe vatrogasci su uspeli da ga ugase. U požaru nije bilo povređenih, ali je nastala velika materijalna šteta.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pozvao je stanare zgrade u Ulici Jožefa Marčoka, kojima su usled požara oštećeni stanovi, da se jave kako bi im bila pružena pomoć.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen, a kako nezvanično saznajemo uviđaj je još u toku.

Komentari

Vaš komentar