Važna vest za sve koji žele da putuju u Ameriku

Vesti 02. maj 202313:12 9 komentara
Pixabay

Sjedinjene Američke Države će 11. maja ukinuti meru da se strani putnici i radnici u saveznim institucijama moraju vakcinisati protiv kovida-19, saopštila je Bela kuća.

Pročitajte još:

Predstavnički dom američkog Kongresa glasao je u februaru za ukidanje uslova da se većina stranih putnika avio-putnicima vakciniše protiv Covid-19, jednog od retkih preostalih ograničenja putovanja.

Bajdenova administracija je prošlog juna ukinula obavezni negativni test na koronavirus za strane putnike avionom, ali je zadržala meru Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) koja zahteva vakcinaciju za većinu stranih putnika.

Pravila su onemogućila srpsku tenisku zvezdu Novaka Đokovića da učestvuje na nekim američkim turnirima jer nije vakcinisan protiv kovida-19, ali će uskoro moći slobodno da uđe u SAD i igra na velikim američkim turnirima kao što je US Open.

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost saopštilo je u ponedeljak da se ovaj uslov ukida i za strane državljane koji ulaze u SAD kopnom ili morem.

Pravila Bajdenove administracije nametnula je u septembru 2021. godine, koja su nalagala vakcinaciju protiv kovida-19 za oko 3,5 miliona zaposlenih u saveznim institucijama i izvođačima i zapretila im otkazima ili disciplinskim merama, ako ne stupe na snagu, nakon niza sudskih postupaka. presude.

U martu je Savezni apelacioni sud potvrdio odluku o blokiranju sprovođenja zahteva za vakcinaciju zaposlenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare