Velika akcija čišćenja na Drinskoj regati

Vesti 25. jul 202211:385 komentara
SBB fondacija

Velike akcije čišćenja organizovane su 23. i 24. jula, tokom tradicionalne Drinske regate, u okviru inicijative SBB fondacije "Ne prljaj. Nemaš izgovor!" i inicijative "Odvajamo", koju sprovodi Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, uz podršku Evropske unije.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, zaposleni u SBB kompaniji i učesnici kampanje „Odvajamo“ skupljali su smeće iz reke tokom samog spusta Drinom, dok je u nedelju, 24. jula, organizovana velika akcija čišćenja u mestu Rogačica, uz podršku članova kluba stranaca u Beogradu „Belgrade Foreign Visitors“ i Javnog komunalnog preduzeća „12. septembar“ u Bajinoj Bašti.

„Kroz ‘Ne prljaj. Nemaš izgovor!’ smo tokom sedam godina organizovali preko 100 akcija čišćenja širom Srbije i sproveli niz drugih projekata, kojima smo značajno doprineli da ljudi počnu da menjaju svest i mnogo više vode računa o životnoj sredini. Zajedničke akcije, kao što je ova, su posebno važne, kako bi poruke, informacije i nova znanja stigla do što više ljudi. Ovog puta smo se, tokom i nakon tradicionalne Drinske regate, potrudili da Bajina bašta ostane jednako čista i za naredne godine. Zato, gde god da provodite godišnji odmor, setite se jednostavne poruke – Ne prljaj! Nemaš izgovor!“, rekla je Jovana Lukić  direktorka SBB fondacije i CSR direktorka United Grupe.

SBB fondacija

 

 

Projekat odvajanja kućnog otpada „Odvajamo“ ima za cilj da informiše građane o prednostima odvajanja kućnog otpada, radi njegove kasnije uspešne reciklaže i smanjenja količina otpada koje završavaju na deponijama, što sve vodi zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi.

Komentari

Vaš komentar