Velike gužve na graničnim prelazima, višesatna čekanja

Vesti 31. jul 202112:37 > 17:24 7 komentara
Preševo, granični prelaz
Screenshot/kamere.amss.org.rs

Vikend na prelazu iz jula u avgust važi za najprometniji u letnjoj sezoni, pa ne čudi mnogo što je na graničnim prelazima gužva. Ko kreće na put, treba da se spremi na višesatno čekanje, prenosi Nova.rs.

Saobraćaj u Srbiji je dodatno pojačan na auto-putevima ka Bugarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Mađarskoj, saopštio je jutros AMSS.

To se i vidi na snimcima nadzornih kamera granične policije, piše Nova.rs.

Najgore je trenutno na Horgošu gde se čeka oko dva sata, kao i na prelazu Preševo, gde je situacija slična.

Ta dva prelaza su najfrekventnija, s jedne strane, jer mnogi turski državljani tranzitiraju kroz našu zemlju na putu ka Bugarskoj i dalje ka Turskoj, a s druge strane, jer većina naših državljana letuje u Grčkoj, a na more ide preko Preševa.

Na ostalim prelazima, poput Batrovaca ka Hrvatskoj, čekanje je oko sat vremena.

Najbolja situacija, čini se, jeste na granici s Crnom Gorom.

Na prelazu Gostun čeka se oko 45 minuta, dok je najlakše na Jabuci gde se i za ulaz i za izlaz iz Srbije čeka oko pola sata.

I na prelazu Horgoš II ne čeka se dugo, oko pola sata.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja teretnih vozila.

A kako dan odmiče, očekuje se da će gužve biti još veće. Zato, ako idete na put, sa sobom obavezno ponesite dovoljno vode i nešto za grickanje, piše Nova.rs.

Trenutno stanje na graničnim prelazima možete proveravati na sajtu AMSS.

Gužva i na prelazu sa Kosovom

Osim na granicama, gužva je i na prelazu sa Kosovom, gde vozila na Merdaru, prema saopštenju kosovske policije, čekaju do četiri sata da pređu u centralnu Srbiju.

Policija je pozvala građane da koriste druge granične prelaze – Mutivoda, Bela zemlja i Jarinje, gde trenutno nema dugog čekanja.

U saopštenju policije se navodi da pripadnici graničnih jedinica Policije Kosova u ovom trenutku rade punim kapacitetom na prelazu Merdare, na ulazu i na izlazu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare