Novak Đoković sleteo u Beograd, na aerodromu veliki broj novinara i navijača

Vesti 17. jan 202212:10 > 13:0790 komentara
REUTERS/Christopher Pike

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sleteo je na beogradski aerodrom Nikola Tesla. Na aerodromu su prisutne desetine novinara i fotoreportera, što domaćih, što stranih.

Kako javlja reporter N1, Đoković je, po svemu sudeći, već napustio beogradski aerodrom nekim sporednim izlazom, kako bi izbegao veliki broj novinarskih ekipa koje u ga čekale ispred VIP ulaza.

Iz Đokovićevog PR tima je juče rečeno da ne mogu da garantuju da će se najbolji teniser sveta zadržavati u Srbiji, ali da je sigurno da se neće oglašavati o dešavanjima u Australiji, sve dok se turnir u Melburnu ne završi.

AP Photo/Darko Bandić
AP Photo/Darko Bandić
AP Photo/Darko Bandić
REUTERS/Christopher Pike
REUTERS/Christopher Pike
REUTERS/Marko Djurica (Avion kojim je Đoković stigao u Beograd)

Pored novinara, na beogradskom aerodromu bio je prisutan i veliki broj Novakovih navijača, a neki od njih su za N1 rekli da su tu kako bi pružili podršku srpskom teniseru.

„Da podržimo Novaka. On za nas predstavlja uspeh“, kazali su mladići koje smo zatekli ispred VIP ulaza na aerodrom.

POVEZANE VESTI:

„Čekamo najboljeg igraća sveta“, rekao nam je jedan čovek sa malim detetom, koji je ocenio da je sve ono što se prethodne dve nedelje dešavalo u Australiji bilo ružno.

Bilo je i navijača koji su stigli čak iz Londona kako bi videli Novaka. „Došli smo i na Vimbldon prošle godine samo da vidimo Novaka“, kazao je mladić iz Velike Britanije.

Rekao je i da očekuje da opet vidi Đokovića na Vimbldonu, iako premijer Boris Džonson poručuje da će svi morati da budu vakcinisani kako bi ušli u zemlju. Za dešavanja u Australiji kaže da su tužna, ali da „moramo da poštujemo njihova pravila“ i idemo napred.

Đoković je u Beograd doputovao preko Dubaija, a na aerodromu u UAE slikao se sa svojim navijačima.

Đoković se ukrcao u nedelju u avion kako bi otišao iz Australije nakon što je savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne vakciniše protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.

Đoković je rekao da je razočaran, ali da će poštovati sudsku odluku.

Australijski premijer Skot Morison ostavio je otvorenom mogućnost da Novak Đoković sedeće godine nastupi na Australijan Openu, uprkos tome što je deportacijom dobio automatsku trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Dve kule u Beogradu osvetljene su sinoć porukama podrške Đokoviću.

Komentari

Vaš komentar