Veliki deo Niša bez vode na preko 40 stepeni

Vesti 23. jul 202218:27 > 20:355 komentara
Niš, havarija
N1

Najnaseljeniji deo Niša oko sredine Bulevara Nemanjića, nema vodu od jutros oko 9h. Stanari Stambene zajednice Bulevar Nemanjića 50-53 u pismu N1 navode da je kompanija A1 napravila havariju prilikom izvođenja radova i tom delu, tako da su na najtoplijem danu u godini bez mogućnosti da se rashlade.

„Prvo su iskopali trotoar gde prolazimo svi, i trudnice, majke sa malom decom, stari, osobe sa invaliditetom. Rekli su da ne planiraju da asfaltiraju, odnosno, da trotoar vrate u prvobitno stanje, samo su nabacali zemlju. Od jutros su oštetili i cev za vodu“, kažu na Bulevaru Nemanjića.

Iz vodovoda u Nišu, odnosno, JKP Naisus, saopštavaju da je „usled radova trećeg lica došlo do oštećenja cevovoda u Ulici bulevar Nemanjića, blizu raskrsnice sa Sremskom ulicom“ i da vode u velikom broju ulica oko Bulevara neće biti bar do 19 sati, a zbog ozbiljnosti kvara prekidi su mogući čak i u delu grada kod Doma zdravlja i TC Delta.

Pročitajte još

Preciziraju iz vodovoda da je zbog popravke vodovodne mreže u prekidu vodosnabdevanje na prostoru od ulice Nikole Kopernika (Ustanička, Homoljska i deo Sremske), do Bulevara Nemanjića. Bez vode je i deo samog Bulevara Nemanjića, od kružnog toka sa Sremskom do pijace Boško Buha.

Kako je u pitanju složeni kvar, moguć je prekid i na širem prostoru Bulevara Nemanjića, do kružnog toka sa ulicom Vojvode Mišića i u još nekim ulicama pored Doma zdravlja, navode u vodovodu i zaključuju da se završetak radova i normalizacija vodosnabdevanja očekuju do kraja dana.

„Procena je do 19 sati, ali nije isključeno da intervencija potraje i duže“, najprecizniji je odgovor JKP Naisis.

Komentari

Vaš komentar