Veliki rast broja vakcinisanih na jugu, Preševo izbilo na četvrto mesto u Srbiji

Vesti 04. okt 202108:49 3 komentara
N1

Dve opštine na jugu Pčinjskog okruga, Preševo i Bujanovac, beleže najveći rast broja vakcinisanih protiv koronavirusa i Preševo se sa 67,4 odsto vakcinisanih, našlo na četvrtom mestu u Srbiji, posle beogradskih opština Stari grad, Savski venac i Vračar, preneo je RTS.

Na vakcinalnom punktu u Preševu dolaze i mlađi i stariji, porodice i uglavnom biraju Fajzer vakcinu. U Domu zdravlja dnevno po 300 ljudi primi vakcinu.

Porast broja zainteresovanih za vakcinaciju beleži i Bujanovac, sa do sada datih 25.000 doza. Oko 45 odsto meštana je kompletno vakcinisano, sada je najviše radno sposobnih, i onih koji su na odmor došli iz inostranstva.

Direktorka Doma zdravlja u Bujanovcu Daliborka Pavlović kaže da mnogi studiraju na strani i bez potvrde o vakcinaciji ne bi mogli da nastave školovanje.

Ona je navela da je vakcinalni punkt u prostorijama Ekonomskog fakulteta, a da je preko puta kovid ambulanta gde su brojke drastično porasle, pa misli da je i strah pokrenuo ljude na vakcinaciju.

U Bujanovcu je nepovoljna epidemijska situacija i pozitivnih je od 25 do 50 odsto testiranih. Među obolelima su uglavnom nevakcinisani, dok oni koji obole nakon vakcine, imaju lakše simptome.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare