Veljković o Vučićevom odgovoru N1: Nije maca pojela jezik nego uzela mikrofon

Vesti 30. dec 202110:55 > 11:00 27 komentara
željko veljković
N1

Novinar NewsMax Adria Željko Veljković osvrnuo se u Novom danu TV N1 na momenat godišnje konferencije za novinare predsednika Aleksandra Vučića, kada ga je reporter N1 Nenad Nešić upitao o brojnim aferama koje su obeležile godinu za nama, a vezuju se za aktuelnu vlast. Predsednikov odgovor, ocenio je Veljković, pokazuje prirodu ove vlasti i njen odnos prema medijima.

„Imate taj momenat gde on kolegi Nešiću govori ‘oni koje vi zastupate’, ‘za koje radite’. Kolega Nešić je sabrao stvari iza kojih može da stane, sve može da dokaže da je zapravo bilo tako, a kao odgovor na to dolazi napad“, primetio je novinar NewsMax Adria.

Povezane vesti:

Predsednik je u jednom trenutku novinaru N1 odgovorio kontrapitanjem, pa konstatovao „maca pojela jezik“.

„Nije maca pojela jezik nego uzela mikrofon“, istakao je Veljković u upozorio da se to sve pretvorilo u jedan rijaliti, i tekstove u tabloidima u kojima se diskredituje novinar N1.

Dodao je da ga često pitaju zašto u takvim situacijama ne novinari ne napuštaju konferencije, ocenivši da je juče bila prava prilika za to.

Na konstataciju novinarke N1 da bi u toj situaciji onda svi novinari trebalo da napuste salu, Veljković je rekao: „Novinari da, Goca Uzelac može da ostane“.

Veljković je u Novom danu, zajedno sa urednikom u listu Danas Aleksandrom Miloševićem, komentarisao Vučićevu godišnju konferenciju na kojoj se, kako su istakli, nije čulo ništa novo osim najave novčane pomoći mladima u iznosu od 100 evra, za koju su ocenili da je predizborna mera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare