Verbalni sukob građana i Sime Spasića kod murala Ratka Mladića

Vesti 12. nov 202112:59 > 14:00 89 komentara

Mladićima koji su čuvali mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu danas se pridružio Simo Spasić. Kako javlja reporterka N1, pojedini građani koji su prolazili su dobacivali Spasiću, poručivši mu da ode i da ih ne uznemirava.

Posle tog verbalnog sukoba se pojavila i policijska patrola koja je legitimisala građane koji su mu dobacivali, a potom prišla i Spasiću.

Povezane vesti

Reporterka N1 kaže da do tog incidenta nije bilo primetno prisustvo policije, čak ni u civilu.

Primećeno je prisustvo nekoliko momaka koji su čuvali mural i juče, ali su se udaljili kada su ugledali ekipu N1. Oni su i dalje prisutni, ali su se sklonili jer očigledno nisu želeli da budu snimljeni.

Prolaznici su za N1 rekli da im smeta sve ono što se dešava u Njegoševoj. Prema njihovim rečima, očigledno da neko ima interes da „cirkus oko murala i dalje traje“.

Organizacije koje planiraju novi skup za subotu nisu mogle da ga prijave policiji jer je zakonski rok sedam dana. Kažu da će biti u kontaktu sa policijom.

Skup je zakazan na Cvetnom trgu u 18 časova, a ideja je da dođu do murala. Dodaju da su svesni da to sa sobom nosi izvestan bezbednosni rizik i da su u komunikaciji i sa pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice.

Najavljeno je da će se na skupu u subotu obratiti Aida Ćorović, koja je privedena u utorak nakon što je mural gađala jajima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare