Veselinović: Umesto distanciranja, Šapić da pomogne organizatorima Europrajda

Vesti 04. jul 202212:21 3 komentara
N1/arhiva

Jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je da gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, umesto distanciranja od velikog događaja poput Europrajda, treba da učini sve kako bi pomogao organizatorima i doprineo promociji glavnog grada i Srbije, u koje su svi dobrodošli.

Veselinović je za portal Danas.rs rekao da je to pogotovo važno jer je Beograd dobio priliku da bude prvi grad u jugoistočnoj Evropi koji će organizovati Europrajd i time učini „veliki korak da se konačno oslobodi aure grada za koji mnogi pitaju da li je bezbedno u njega doći“.

Pročitajte još

„Za pokret Ne davimo Beograd nema dileme, mi ćemo kao i svake godine biti na ulicama tih dana i šetati u slavu ljubavi, a ove godine ćemo kao odbornička i poslanička grupa organizovati i nekoliko događaja i razgovora sa našim partnerima, poslanicima EU i političarima iz velikog broja zeleno-levih partija i pokreta koji dolaze u Beograd na Europrajd“, kazao je on.

Veselinović je istakao da će se zastave LGBT zajednice vijoriti na institucijama Beograda, „makar to bilo samo na prozoru odborničke kancelarije Ne davimo Beograd i koalicije Moramo“.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je u petak da ne prihvata poziv organizatora Europrajda da otvori tu manifestaciju i podigne zastavu ispred skupštine grada i naveo da će otvarati druge manifestacije, poput „Dana porodice“.

Tada je istakao da je Europrajd veliki događaj i da se nada da će sve proći u najboljem redu, kao i da će Beograd ispuniti svoje dužnosti i obaveze kao domaćin tog događaja.

Komentari (3)

Vidi sve komentare