Veselinović: Usvajanje izbornih zakona – „šibicarski“ pokušaj uticanja na izbore

Vesti 02. feb 202213:15 > 14:471 komentar

Lider organizacije Pokret za preokret Janko Veselinović ocenio je da vlast usvajanjem izmena pet izbornih zakona na "šibicarski" način pokušava da utiče na rezultate predstojećih izbora.

Povezane vesti:

„Ne radi se čak ni o običnoj izbornoj krađi. Ono što oni rade je klasično šibicarenje. Kako nazvati drugačije činjenicu da oni ovim zakonima omogućavaju da jedan čovek može da potpiše neograničen broj izbornih lista“, rekao je Veselinović na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije.

Prema njegovom mišljenju, to je urađeno kako bi članovi Srpske napredne stranke mogli da potpisuju liste lažne opozicije i time omoguće oduzimanje glasova „pravoj opoziciji“, a u tom cilju predviđeno je i ukidanje zabrane prikupljanja potpisa na radnim mestima.

Kako nazvati nego „šibicarenje“ činjenicu da je funkcionerska kampanja, da koriste državne resurse, zabranjena samo 10 dana pred izbore. Kako nazvati činjenicu da režim pokušava da osujeti koaliciju Udružena Srbija da ima kontrolore i na predsedničkim i na parlamentarnim izborima, upitao je Veselinović.

Komentari

Vaš komentar