Načelnik iz šabačke policije tužio Veselinovića jer ga je snimao tokom protesta

Vesti 01. mar 202214:33 > 14:44 6 komentara
N1

Načelnik odeljenja šabačke policije Miodrag Andrić tužio je Dobricu Veselinovića zato što je snimao policijskog starešinu dok je izdavao naređenje da se policija povuče i omogući batinašima sa motkama da napadnu okupljeni narod na blokadi, saopštio je Ne davimo Beograd.

Kako stoji u saopštenju, u tužbi se navodi da je načelnik šabačke policije pretrpeo nematerijalnu štetu u vidu povrede časti i ugleda zbog izjava koje mu je Dobrica Veselinović uputio dok je načelnik Andrić naređivao postupanje, odnosno povlačenje policije sa šabačkog mosta. Ova naredba omogućila je batinašima naoružanim motkama da mogu nesmetano da nasrnu na okupljeni narod“, navodi se.

Povezane vesti:

Izjave Dobrice Veselinovića zbog kojih je podneta tužba: „Da li vas je sramota? Očegledno nije. Stvarno sramota. Kako se vi osećate danas pošto niste zaštitili ljude?“, „Imamo policiju koja će zbog snimanja da mi naredi da ometam rad policije. Ne ometam rad policije, jer ona ne štiti svoje građane. Vi ste obrukali tu značku i tu zastavu koja Vam stoji na reveru“, „I treba da vas bude sramota“, „Čuo sam da ste rekli da je naređeno postupanje“, „Od njega je sve i krenulo, zato sam ga i pratio“, stoji u saopštenju.

Iz Ne davimo Beograd podsećaju da je 27. novembra 2021. godine, prilikom blokade mosta na Savi u Šapcu, u okviru serije protesta i blokada protiv „Rio Tinto“, policijski službenici su povukli brojne policijske snage koje su bile prisutne na mostu kako bi se omogućilo da batinaši Srpske napredne stranke napadnu okupljene građane motkama i čekićima i da uz pomoć bagera omoguće da konvoj autobusa pristalica Srpske napredne stranke stigne na stranački skup u Beogradskoj „Areni“.

Dalje kažu da se pokret Ne davimo Beograd, kao i lično Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda ispred zeleno-leve koalicije MORAMO, nalazi na meti režima već godinama, a u toku predizborne kampanje, pored ovog, započeti su i procesi koje je pokrenula kompanija bliska vlasti, Milenijum tim. Naime, kompanija koja gradi Beograd na vodi pokušava da tužbama, u kojima traže astronomske sume od Veselinovića lično i od organizacije Ne davimo Beograd, izvrši pritisak i sabotira njihov rad i dodaju da ih ovakve tužbe i procesi neće zaplašiti i neće odustati od borbe za dobar grad i dobru Srbiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare