Veselinoviću prinudna naplata kazne zbog organizacije skupa „Srce za Davida“

Vesti 15. okt 202118:24 > 18:31 1 komentar
N1

Član Pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović dobio je rešenje za prinudnu naplatu kazne od 40.000 dinara, koja mu je izrečena zbog organizacije javnog okupljanja pod nazivom "Srce za Davida" pre tri godine, kojim se nalaže plenidba njegove zarade.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta, to je samo jedan od više od 30 procesa koji su vođeni ili se vode protiv aktivista i aktivistkinja Ne davimo Beograd, a jedan od njih je i tužba firme “Milenijum tim” koja za naknadu štete traži čak 100.000 evra.

„Dok se aktivisti i nepodobni građani progone, najviši državni vrh prolazi nekažnjeno, vršeći najteža krivična dela“, ukazuju iz Pokreta.

Navodi se da je Pokret na meti Srpske napredne stranke i njenih satelita od trenutka kada je formiran.

„Pored sudskih procesa kojima pokušavaju da nas sabotiraju i opterete, prisluškuju nam telefone, a često su naši aktivisti i praćeni“, navode predstavnici Pokreta i objašnjavaju da je zajednička karakteristika svih napada što se po pravilu dešavaju kada oni skrenu pažnju javnosti na štetne poteze vlasti ili organizuju proteste.

Navodeći primer kada su se, zajedno sa 80.000 građana, usprotivili seči šume na Košutnjaku, iz Pokreta kažu da su u roku od nedelju dana čak tri puta pokušani upadi u njihove prostorije i ocenjuju da im ti napadi govore da su na pravom putu.

„Imena ministara Siniše Malog, Nebojše Stefanovića ili Aleksandra Vulina sinonim su za kriminal“, tvrde, dodajući da su u nedavno objavljenim Pandora papirima dobili i potvrdu da ljudi na najvišem državnom vrhu posluju po ofšor destinacijama i skrivaju imovinu koju su stekli kršeći zakone.

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je građane da se sutra u 12 časova pridruže Protestu protiv državnog kriminala, koji će biti održan u 12 časova ispred Republičkog javnog tužilaštva u Nemanjinoj ulici.

Komentari (1)

Vidi sve komentare