Vesić: Beograd je pobedio i sada slavi život

Vesti 16. jun 202110:28 13 komentara
Goran Vesić
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Gradski štab za vanredne situacije danas doneti naredbe kojima se popuštaju epidemiološke mere nakon što nove uredbe Vlade Srbije budu objavljene u Službenom glasniku.

„Odluka Gradskog štaba stupa na snagu odmah tako da od večeras ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim objektima mogu da rade do ponoći radnim danom i do jedan sat posle ponoći vikendom, kako je bilo i pre epidemije“, rekao je Vesić za TV Pink.

„Ugostiteljski objekti koji se nalaze van stambenih zgrada mogu da rade bez ograničenja na otvorenom i do jedan sat posle ponoći u zatvorenom prostoru. Emitovanje muzike dozvoljeno je do jedan sat posle ponoći“, dodao je on.

Rekao je da je dozvoljeno okupljanje do 500 osoba na otvorenom, a moguće je organizovati mature, svadbe, nastavu u prirodi i ekskurzije, uz poštovanje mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje.

„Trgovinske radnje u Beogradu od večeras mogu da rade 24 sata, a dozvoljeno je i prisustvo publike na sportskim utakmicama tako da u zatvorenom prostoru bude popunjeno 30 odsto kapaciteta, a na otvorenom 50 odsto. Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na zatvorenom prostoru, što znači da je moguće organizovati kongrese i seminare za toliko ljudi“, dodao je Vesić.

Vesić je naveo da je festivale moguće organizovati uz posebno odobrenje Кriznog štaba koji će procenjivati koje mere su preduzete kako bi se učesnici zaštitili od koronavirusa.

„To znači da je moguće organizovati i Egzit, Bir fest, Lav fest i Arsenal, kao i mnoge druge festivale uz odobrenje Кriznog štaba. Dovoljno je da festivali poštuju protokole koje je nedavno propisao Gradski zavod za javno zdravlje“, istakao je Vesić.

Vesić je naveo da Beograd prednjači po broju imunizovanih protiv koronavirusa i da je do sada bar prvu dozu vakcine primilo više od 725.000 ljudi.

„U narednih desetak dana imaćemo 700.000 revakcinisanih. Zato je Beograd zaslužio da živi ‘punim plućima’. Samo na Tašmajdanu čeka nas 16 koncerata, BELEF sa 46 pozorišnih predstava, 50 koncerata na trgovima i ulicama i više od 75 programa za decu. Čekaju nas i Bir fest i Mjuzik vik festival, a na jesen BEMUS, BITEF, Sajam knjiga i Džez festival. Beograd je pobedio i sada slavi život“, istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima zaključno sa jučerašnjim danom prvu dozu vakcine primilo 726.057 lica, što iznosi 52,2 odsto punoletnog stanovništva, dok je revakcinisano 664.325 ljudi, odnosno 47,7 odsto.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare