Vesić: Beograđani najodgovorniji, zaslužuju povratak u normalan život

Vesti 06. jun 202110:57 41 komentara
Goran Vesić
N1

U Beogradu je, zaključno sa subotom, vakcinisano 717.545 građana što je 51,6 odsto punoletne populacije, a revakcinisano ih je 629.922 ili 45,3 odsto, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pozivjući se na podatke Gradskog zavoda za javno zdravlje i poručio da je Beograd zaslužio normalizaciju, jer ima najmanje zaraza u poslednjih godinu dana.

On je za TV Pink rekao i da je vakcinisano 80,51 odsto građana starosne dobi između 65 i 74 godine i da je u prestonici od početka masovne imunizacije dato ukupno 1.347.467 doza vakcina, a prosečna starost vakcinisanih je 56,4 godine.

Među mlađima, starosti od 18 do 40 godina, vakcinisano je oko 22 odsto što je, kako tvrdi Vesić, najbolji rezultat u Srbiji, dok je u nekoliko centralnih beogradskih opština poput Vračara, Starog grada i Savskog venca oko 40 odsto vakcinisanih.

Vesić je naglasio da u Beogradu „virusa skoro i da nema“ i da je u subotu registrovan samo 21 slučaj zaraze, što je najmanji broj zaraženih u poslednjih godinu dana.

„Upravo zato ja očekujem da se u Beogradu već od 21. juna dozvole masovna okupljanja, koncerti, svadbe, kongresi i svi oni drugi događaji kako bi se vratili normalnom životu. Nadam se da će se to dogoditi u čitavoj Srbiji, ali ako neke sredine ne budu mogle da imaju 50 odsto vakcinisanih, Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Sremska Mitrovica ili Užice nemaju razloga da čekaju neuspešne i da budu kažnjeni zato što neko u tim opštinama nije uradio svoj posao“, rekao je Vesić.

On je naglasio da su se Beograđani pokazali najodgovornijim i da zaslužuju povratak u normalan život.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare