Vesić: Blokada Gazele protivzakonit čin i krivično delo

Vesti 12. maj 202321:18 137 komentara
N1

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da blokada mosta Gazela koji se nalazi na autoputu kroz Beograd predstavlja protivzakonit čin i krivično je delo.

„Blokadom mosta Gazela zaustavljen je saobraćaj na našem najvažnijem međunarodnom saobraćajnom koridoru“, napisao je Vesić na Tviteru, komentarišući protest „Srbija protiv nasilja“.

On je naveo da preko Gazele na dnevnom nivou prođe „128.000 vozila, kao i 1.351 autobus na osam linija javnog prevoza u kojima se dnevno preveze gotovo 200.000 ljudi“.

„Najoštrije osuđujem iživljavanje onih koji su blokirali most Gazela nad vozačima koji su se zatekli na putu, maltretiranje drugih ljudi i vređanje neistomišljenika“, napisao je Vesić, koji je i član Predsedništva Srpske napredne stranke.

Ocenio je da svako u Srbiji ima pravo da izrazi svoj politički stav, „pa i protestom“.

„Ali niko nema pravo da zaustavlja saobraćaj i maltretira druge ljude i iživljava se nad njima samo zato jer ne žele da podrže proteste. To se upravo događa na mostu Gazela“, rekao je Vesić.

Most Gazela bio je blokiran više od sat vremena tokom protesta „Srbija protiv nasilja“, koji više opozicionih stranaka organizuje nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila prethodne nedelje, ali ističu da protest nije stranački.

Među zahtevima protesta koji su danas ponovo izneti su smenjivanje članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, ukidanje emisija koje promovišu nasilje i zakazivanje sednice Skupštine Srbije na temu bezbednosi u državi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare