Vesić: Imamo merače buke, komunalci mogu da naplate kaznu od 200.000 dinara

Vesti 08. feb 202218:32 7 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da od danas počinje primena Zakona o buci. "Imamo merače buke, to su aparati koje smo kupili za Komunalnu miliciju, dozvoljena buka iznosi 65 decibela, a komunalni milicajci mogu na licu mesta da izmere buku, zabrane emitovanje muzike, oduzmu sredstva sa kojih se buka emituje, naplate kaznu koja iznosi 200.000 dinara i verujem da će to rešiti problem buke", rekao je on.

Kazao je da je buka bila jedan od najvećih problema Beograda, da se mnogo građana žalilo i je on obećao sugrađanima da će problem biti rešen, saopšteno je iz Gradske uprave Grada Beograda.

Povezane vesti:

„Splavovi će takođe morati da budu uređeni, neće moći da emituju muziku preko dozvoljenog nivoa, a podsetiću i da smo doneli odluku o planu postavljanja splavova tako da će vlasnici početi da plaćaju to što koriste. Nije naš cilj da oteramo splavove ili da se obračunavamo sa ljudima sa splavova već je moj cilj da oni normalno rade, zarađuju i plaćaju svoje zaposlene ali i da poštuju svoje komšije. Beograd se prepoznaje po splavovima i dok sam ja u Beogradu grad se neće obračunavati ni sa kim već ćemo raditi tako da zaštitimo građane a da oni koji imaju svoje objekte mogu normalno da rade“, kazao je zamenik gradonačelnika, dodaje se u saopštenju.

Vesić je dodao da od srede ujutru tramvaji na liniji 11 i 12 počinju redovno da saobraćaju preko Savskog trga.

„Beogradu na vodi koji inače uređuje Savski trg treba još oko 15 do 20 dana da završe trg, puste još jednu saobraćajnu traku, posade zelenilo i drveće tako da ćemo do kraja februara imati uređen Savski trg“, kazao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare