Vesić naložio inspekciji obilazak gradilišta u Bloku 37

Vesti 07. jun 202109:5713 komentara
Goran Vesić
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je građevinskoj inspekciji Grada Beograda naložio da tokom jutra izađe na gradilište u Bloku 37 i utvrdi sve činjenice, posebno da obrati pažnju na primedbe građana da nema table sa informacijama o dozvoli.

Urbanistički projekat po kome je izdata građevinska dozvola za poslovni objekat u Bloku 37 urađen je na osnovu izmena Generalnog urbanističkog plana Grada Beograda, koje su usvojene 2009. godine, rekao je Goran Vesić, gostujući na jutarnjem programu TV Hepi.

Povezane vesti

Kako je saopšteno, on je rekao da razume zabrinutost građana, ali je podsetio da je „neko 2009. godine dozvolio da se ovde gradi zgrada“.

„Utvrdio sam da je Grad Beograd 2008. godine otuđio ovu lokaciju koja je do tada bila državna. Ovo kažem jer sam na društvenim mrežama video razne političke prevarante koji pokušavaju da politizuju ovaj protest, a koji su bili na vlasti te 2009. godine kada je dozvoljena izgradnja ovakve zgrade“, objasnio je Vesić.

Njegov je utisak da zgrada koju investitori žele da izgrade isuviše velika i da je u najmanju ruku neprimereno napraviti zgradu tako kako je zamišljeno i sa tim udaljenjima od susednih zgrada.

„Tražio sam da mi se danas dostave svi spisi ovog predmeta kako bih utvrdio pravo stanje stvari. Kada budem dobio izveštaj inspekcije i čitav predmet i kada budem utvrdio šta Grad Beograd može da preduzme, pozvaću građane koji protestuju da im kažem koji su koraci Grada Beograda“, najavio je Vestić.

Kako je predočio, pozvaće građane koji tu žive, „a ne političke prevarante sa Tvitera koji su prvo usvojili plan na osnovu koga se sada ovo gradi, a potom se bune što se gradi ono što su oni dozvolili“.

Komentari

Vaš komentar