Vesić negira da ima veze sa konkursom za splavove koji sprovodi Grad Beograd

Vesti 08. dec 202212:00 10 komentara
Pixabay

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture Goran Vesić kaže da nema nikakve veze - ni formalne, ni neformalne, sa konkursom za splavove koji sprovodi Grad Beograd.

„Nisam mogao da utičem na određivanje zona i kriterijuma od strane Grada Beograda, jer u trenutku kada su usvajani nisam obavljao nijednu javnu funkciju u Beogradu. Iskreno, ne verujem da bi me bilo ko iz grada bilo šta pitao u vezi sa konkursom, čak da sam to želeo. To je valjda poznato“, napisao je Vesić na Tviteru.

Podsećamo, članica pravnog tima vlasnika splavova Vesna Josić izjavila je da je jedan deo zone obale na Novom Beogradu, na kome su splavovi koji su, kako tvrdi, u vlasništvu rođenog brata žene Gorana Vesića, izuzet iz konkursa koji je raspisala gradska vlast za uređenje beogradskih obala i rešavanje problema sa mnogobrojnim splavovima.

„Tu se nalaze dva objekta čiji je suvlasnik, znači piše u plovidbenoj dozvoli i videli smo svojim očima, Miloš Kostić, rođeni brat supruge Gorana Vesića, Vanje Kostić. Znači, zbog toga što se tu nalaze splavovi koji imaju posebne veze sa porodicom Vesić, nije uopšte raspisan konkurs za tu zonu. I tu se nalaze još dva splava, kao ‘kolateralna šteta’, jer nisu mogli da izuzmu samo ta dva splava. To znači da tu neće biti raspisan konkurs. Svi ostali će da licitariju, plaćaju, neki da budu sklonjeni, a oni će tu da ostanu, jer je tu zona za ugostiteljske objekte“, istakla je Josić.

POVEZANE VESTI:

Vesić je dodao da je na lokaciji o kojoj je Josić govorila „zabranjeno postavljanje splavova“, pa zato za taj deo obale nema ni konkursa.

„Da prevedem na srpski jezik – tu prema odluci grada ne može da bude splavova, tako da ti vlasnici za razliku od drugih nemaju šansu da konkurišu. To je još jedna potvrda da je gospođa Josić lagala i ispričala gluposti. Ti splavovi se nalaze tu duže od 15 godina, pre nego što sam obavaljao bilo koju javnu funkciju u Gradu Beogradu, pa samim tim nisam ni mogao da utičem na njihovo postavljanje. Za klevete i laži koje je gospođa Josić iznela podneću protiv nje krivičnu prijavu za klevetu i privatnu tužbu. Sud je mesto gde će dati šansu gospođi Josić da dokaže laži koje je iznela. A novac od odštete koji budem dobio na sudu uplatiću Sigurnoj kući“, naveo je Vesić.

Vlasnici beogradskih splavova protestovali su kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog odluke o zakupu vodnog zemljišta za koji misle da je nazakonit, da je Plan grada za mesta za postavljanje plutajućih objekata donet bez javne rasprave i da je početna cena zakupa „diskriminišuća“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare