Vesić: Nova saobraćajnica rešila dugogodišnji problem u naselju Stepa Stepanović

Vesti 31. okt 202118:10 15 komentara
Beoinfo

Nova saobraćajnica dužine oko 130 metara, širine sedam metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom, otvorena je u naselju Stepa Stepanović, čime je povezano sa Ulicom Vojvode Stepe, a puštena je u rad i saobraćajnica na Trošarini, napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu. Dodao je da je time rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja "Stepa Stepanović".

Vesić je naveo da će se radovima na saobraćajnici u naselju Stepa Stepanović rasteretiti pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, izvedeni su svi radovi, osim sadnje drvoreda, što će biti urađeno tokom novembra, a vrednost poslova je oko 25 miliona dinara.

„Na ovaj način, raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačan oblik i pun saobraćajni profil, čime se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića“, ukazao je Vesić.

Dodao je da je izvedeno oko 75 metara saobraćajnice, od čega je veći deo u profilu dve plus dve saobraćajne trake, a taj deo saobraćajnice je i deo budućeg Sektora 3 Borske – Petlje Lasta, koji će početi da se gradi sledeće godine.

Vesić je naveo i da je urađena kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

„Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije, kako bi Grad konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović“, naglasio je Vesić.

Kada se to dogodi, tvrdi on, moći će da se urede sada već zapuštena dečja igrališta i druge javne površine.

„Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić, kako bismo ga izgradili u tom naselju do polovine naredne godine“, naveo je zamenik gradonačelnika na svom Fejsbuk profilu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare