Vesić o sudaru vozova: U pitanju je ljudski faktor

Vesti 17. maj 202420:33 129 komentara

Minsitar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a evakuisali 9 osoba iz sudarenih vozova koji se desio oko 18.30 časova u tunelu kod Pančevačkog mosta. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da se očekuje zvaničan izuveštaj, ali je naveo da je u pitanju "ljudski faktor".

Dačić je istakao da je najvažnije da nema poginulih u sudaru vozova.

„Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta, na lice mesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila, s obzirom na to da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara“, izjavio je ministar.

Ministar Goran Vesić naveo je da je 13 ljudi pregledano, a da je četvoro zadržano u Urgentnom centru, a da nema životno ugroženih.

„Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario je u tereni voz koji je čekao dozvolu. Konkretnije informacije imaćemo posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana“, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, saobraćaj na toj deonici pruge je trenutno obustavljen, ali kako je naveo, normalizovaće se sutra tokom prepodneva, ili najkasnije do podneva.

On je dodao da se trenutno procenjuje šteta i da jedino što može da potvrdi da je do sudara došlo zbog „ljudskog faktora“.

„Ljudski faktor je uzrok, ali će se zakonom predviđeni postupci pokrenuti posle izveštaja“, kazao je ministar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare