Vesić: U narednim godinama više od 60km vodovodne mreže, tenderi za Ritopek

Vesti 08. feb 202112:124 komentara
Vesić
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je izgradnja regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata za Grad Beograd i istakao da će u narednih nekoliko godina biti uloženo više od 50 miliona evra i izgrađeno više od 60 kilometara vodovodne mreže, preneo je Beoinfo.

Vesić je dodao da JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u ovom trenutku radi na izgradnji vodovoda u naselju Leštane i da je raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže u Ritopeku.

U februaru će biti raspisan tender za izgradnju odvojaka vodovodne mreže prema Grockoj i Vrčinu, naveo je.

Prema njegovim rečima, šesta etapa izgradnje regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac je pripajanje na vodovodnu mrežu naselja Umčari, Pudarci, Kamendol i Dražanj.

Vesić je istakao da će „do kraja godine i u Obrenovcu svaka kuća imati priključak na vodovod, zbog čega je on ponosan“.

Povezano:

On je dodao da JКP „Beogradski vodovod i kanalizacija” u ovom trenutku radi na izgradnji vodovoda u naselju Leštane.

„Raspisan je tender za izgradnju vodovodne mreže u Ritopeku, pa će do novembra čitav stari deo tog naselja, kao i delovi novog biti pokriveni vodovodnom mrežom. Istovremeno raspisujemo tender za izgradnju vodovodne mreže u višim delovima Ritopeka, a dužina kompletne mreže u tom naselju iznosi oko 15 kilometara. Prva faza podrazumeva izgradnju oko sedam, a druga oko osam kilometara. U februaru će biti raspisan tender za izgradnju odvojaka vodovodne mreže prema Grockoj i Vrčinu. Tu će biti postavljeno oko 18 kilometara vodovodne mreže, šest rezervoara i tri crpne stanice. Trebalo bi da radovi da traju oko devet meseci, što znači da će Grocka i Vrčin imati stabilno vodosnabdevanje do marta 2022. godine“, rekao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Komentari

Vaš komentar