Vesić obišao divlju deponiju na Paliluli: Cilj je da pooštrimo kazne

Vesti 09. maj 202212:48 2 komentara
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić obišao je, u okviru akcije „Problem manje”, radove na uklanjanju deponije u Ulici Vuka Vrčevića na teritoriji opštine Palilula, jedne od najvećih u gradu.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da je ta deponija poslednji put očišćena 8. jula, a danas je opet jedna od najvećih u gradu.

„Svaki put potrošimo novac kako bismo očistili deponiju koju stvaraju Beograđanke i Beograđani koji su neodgovorni. Krajnje je vreme da se prihvate predlozi Grada Beograda i nadam se da ćemo sa novom vladom o tome moći da razgovaramo. Cilj je da zakonske kazne budu strožije te da se oduzimaju vozila onima koji stvaraju divlje deponije, odnosno onima koji donose otpad na mesta koja nisu predviđena za to“, rekao je Vesić.

Beoinfo

Direktor JKP ,,Gradska čistoća” Marko Popadić izjavio je da se ovde nalaze 3.000 kubnih metara raznog otpada.

Predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović izjavio je da je ova deponija najveća od ukupno 137 koje postoje u opštini Palilula.

„Opština nije u mogućnosti da bez pomoći Grada očisti sve deponije. Bez zakonskih rešenja ovaj problem se neće rešiti“, rekao je Ivanović.

Komentari (2)

Vidi sve komentare