Posle pisanja portala N1, naložena kontrola klima uređaja u javnom prevozu

Vesti 30. jun 202111:34 > 12:48 26 komentara
goran vesić
N1

Naložio sam sekretarijatima za javni prevoz i inspekcijske poslove da odmah počnu kontrolu rada klima uređaja u javnom prevozu, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za TV Pink, najavljujući kazne za prevoznike u čijim vozilima ne rade klima uređaji.

Povezane vesti

Ovaj Vesićev nalog dolazi nakon pisanja N1 o stanju klima uređaja u vozilima javnog prevoza.

Vesić je objasnio da se tokom letnjeg reda vožnje, na gradskim linijama nalazi ukupno 1.136 vozila i to 736 vozila gradskog prevoznika GSP i 400 vozila privatnih prevoznika, dok na prigradskim linijama prevoz putnika obavljaju 242 vozila Laste, Lastre i Strele.

Jutros rano sam imao sastanak u GSP. Od 736 vozila 569 su autobusi, 70 trolejbusi i 98 tramvaji. Prema izveštaju koji su mi podneli klima uređaji su ispravni u 425 autobusa, svakodnevno popravljaju klima uređaje u sedam-osam autobusa, tako da će za deset dana klima uređaji raditi u 500 autobusa, odnosno u svim autobusima u kojima je to tehnički moguće, naglasio je on.

Kada je reč o trolejbusima, Vesić je istakao da su klima uređaji ispravni u 53 vozila i svakodnevno se popravljaju po tri vozila, tako da će za šest do sedam dana klime raditi u svim trolejbusima.