Vesić: Počinje rekonstrukcija terazijskih podzemnih prolaza

Vesti 28. jan 202209:37 > 10:36 19 komentara
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će rekonstrukcija terazijskih podzemnih prolaza početi 31. januara i da će sva tri prolaza biti završena do kraja godine, preneo je Beoinfo.

„Rekonstrukcija će obuhvatiti zamenu nadstrešnica koje su u veoma lošem stanju, pokretnih stepenica, zatim postavljanje nove LED rasvete, čišćenje grafita i zamenu svakog kamena koji je polomljen tokom proteklih decenija“, kazao je Vesić za Radio-televiziju Srbije.

Vesić je dodao da će biti postavljene kamere i da će prolazi biti redovno održavani.

Radovi u Lazarevcu

Vesić je najavio i niz radova na uređenju Lazarevca, među kojima su izgradnja podzemne garaže, obnova spomen-kosturice, izgradnja dečjeg igrališta, fontane i ozelenjavanja platoa iznad garaže, kao i uvođenje češćih linija BG voza, javlja Beoinfo.

On je posle obilaska radova na izgradnji podzemne garaže ispred opštine Lazarevac, poručio da će ona biti građena u dve faze, od čega će u prvoj biti 44 parking mesta, a u drugoj još 94.

„Zahvaljujući budžetu od 1,365 milijardi evra možemo da radimo stvari koje su nekada izgledale kao luksuz“, kazao je Vesić.

Kako je naveo zamenik gradonačelnika, trenutno ima tek nekoliko polazaka BG voza što nije dovoljno, pa će izgradnjom duplih koloseka u mnogim delovima prema Lazarevcu i Mladenovcu omogućiti da voz saobraća na svakih 10-12 minuta „u špicu“, a „van špica“ na 45 minuta.

„To će povećati cene stanova i zemlje, a više će se i investirati“, naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević precizirao je da bi, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, prva faza trebalo da bude završena do početka maja, nakon čega će se graditi garaža.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare