Vesić pravio palačinke, govorio kineski, pio vodu iz bazena, ali SNS hoće Šapića

Vesti 17. jun 202219:22 > 23:23 23 komentara

Sednica gradskog parlamenta zakazana je za ponedeljak i tada bi Beograd trebalo da dobije novog gradonačelnika. Srpska napredna stranka je odlučila da za tu funkciju predloži Aleksandra Šapića. Ukoliko se to ostvari, ostaje nejasno kako će ubuduće funkcionisati gradska vlast, ako u njoj ostane Goran Vesić, s obzirom na to da je Šapić pre godinu dana rekao da ga po tom pitanju ne vidi u svom timu.

Pravio je palačinke. Govorio kineski. Pio je i vodu direktno iz gradskog bazena: „Kako što vidite savršena je voda!“

Za potrebe kampanje, presađivao je drveće, svojom pokretnom kancelarijom obilazio naselja po Beogradu i građanima obećavao razne stvari.

Građanin: „Ako bi mogao da mi izađeš u susret, bio bih ti zahvalan kao Bogu, veruj mi“.

Vesić: „Poslaće ti Neđa sutra 2.000 evra“.

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Sve ovo – ipak, nije ubedilo članove Srpske napredne stranke da Gorana Vesića predlože za gradonačelnika Beograda. Ta pozicija, većinom glasova, pripala je Aleksandru Šapiću, koji je mesecima, za razliku od Vesića, u medijskoj ilegali. A ako bivši vaterpolista i postane prvi čovek glavnog grada, jasno je koga ne želi pored sebe.

Pročitajte još:

„Ukoliko budem dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi ili za bilo koje odgovorno mesto, da ću se potruditi da izaberem svoje najbliže saradnike sa kojima mogu da podnesem odgovornost za to što budem radio, a među njima ne vidim Gorana Vesića“, rekao je Šapić, potpredsednik SNS, 7. maja 2021.

Ukoliko Vesićevo mesto u gradskoj vlasti ostane upražnjeno, da li bi mogao da se nada nekoj drugoj funkcionerskoj fotelji?

„Niko iz naše stranke – što bi rekao predsednik, se nije venčao za funkciju, tako da je potpuno u redu da ljudi budu na određenoj funkciji, rade neki posao i onda više ne rade taj posao i ne budu na toj funkciji. Možda će biti na nekoj drugoj funkciji, možda neće“, navela je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Bio na nekoj drugoj funkciji ili ne, kako navodi premijerka, novinar TV Nova S Željko Veljković kaže da nema dilemu – da se Vesiću, ipak, smeši neka nova funkcionerka uloga, što, je kako objašnjava, jasno pokazao svojim ponašanjem na sednici Predsedništva stranke.

„A ovaj osmeh, Vesićev juče, sigurno nešto govori. Sigurno govori da je Vesić dobio nešto čime će biti zadovoljan, sad – šta je to… Kažu da će biti novi „Toma Mona“, moguće, zašto ne… Nije mu išla izgradnja u Beogradu, može to dobro da nastavi da ne radi i na nivou Republike. Možda se nastavi ta praksa nagrađivanja onih kojima nešto nije išlo“, ocenjuje Veljković.

A kako bi Šapiću moglo da ide kao gradonačelniku? Novinarka lista Danas Safeta Biševac kaže da u aktuelnim političkim okolnostima od njega ne očekuje mnogo, iako se pokazao kao dobar vođa opštine Novi Beograd.

„On ima tu neke predispozicije da bude solidan gradonačelnik, ali naravno u aktuelnim okolnostima kada ovaj grad vodi Srpska napredna stranka, ja ne očekujem da gradonačelnik Šapić bilo šta konkretno i dobro za ovaj grad može da uradi. On će morati da sprovodi politiku svoje stranke i da, naravno, sluša lidera svoje stranke. Meni se čini da on još uvek sebe nije pronašao u Srpskoj naprednoj stranci“, navodi Safeta Biševac.

Novoizabrana gradska vlast će prema najavama vlasti i opozicije biti oročena na šest meseci. Ukoliko do toga dođe, to znači da će toliko trajati i Šapićev mandat. A na pitanje N1 da li bivšeg vaterpolistu podržava kao novog gradonačelnika, i da li ostaje u gradskoj vlasti, Goran Vesić nije odgovorio.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare