Vesić: Protesti Srbija protiv nasilja se organizuju da se skrene pažnja s Kosova

Vesti 05. jun 202309:36 69 komentara
TANJUG/ Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/ Predrag Mitić

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je danas da se protesti "Srbija protiv nasilja" u Beogradu organizuju da bi se skretala pažnja sa dešavanja u opštinama na severu Kosova, gde se "teško krše ljudska prava" i zato da se "glas Srba koji protestuju u opštinama na severu Kosova ne čuje".

Vesić, koji je i ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture rekao je za televiziju Pink da dok srpski narod vodi istorijsku bitka u opštinama na severu Kosova, u kojima su nedavno na izborima koje su Srbi na poziv Beograda bojkotovali, izabrani albanski gradonačelnici, neko organizuje proteste da bi „sve to stavio po stranu“.

„Mi, dok se ovo sve dešava u Srbiji, imamo teško kršenje ljudskih prava na Kosovu“, rekao je Vesić. Prema njegovim rečima, dok se naš narod na Kosovu bori i dok mu se krše sva prava, neko misli u Beogradu da sve to treba, nekakvim drugim događajem, „staviti po stranu“. Dodao je da bi, umesto organizovanja protesta protiv vlasti, „trebalo da govorimo o tome šta (kosovski premijer Aljbin) Kurti radi“.

„Žele na silu da dođu na vlast, da fizički eliminišu (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, i da sakriju šta se dešava na Kosovu“, ocenio je Vesić.

Protesti „Srbija protiv nasilja“, koje organizuje deo proevropske opozicije, počeli su nakon dva masovna ubistva u kojima je početkom maja u Beogradu i okolini Mladenovca ubijeno 18 osoba, a ranjeno više od 20, sa zahtevima za smenu odgovornih za porast nasilja u društvu i zabranu medija koji nasilje promovišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare