Vesić: Raspisan tender za postrojenje za preradu otpadnih voda u Krnjači

Vesti 27. nov 202108:40 > 08:41 10 komentara
Beoinfo

Grad Beograd i Evropska investiciona banka raspisali su tender za projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda „Кrnjača” rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata.

„Tender je raspisan na osnovu ugovora koji je je Grad Beograd zaključio sa Evropskom investicionom bankom za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava“, istakao je Vesić.

On je naglasio da tender obuhvata projektovanje i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Кrnjači, sa proširenjem za fabriku. U fabrici će se, prema njegovim rečima, odvijati svi procesi neophodni za postizanje biološki ispravnih standarda za ispuštanje prečišćenih voda u Dunav.

„Кako bi ova fabrika imala otpadne vode za preradu 15. decembra raspisujemo tender za izgradnju 80 kilometara kanalizacije u naselju Кrnjača sa kolektorima u Zrenjaninskom putu, u Borči i Кotežu i sa rekonstrukcijom kanalizacionih crpnih stanica“, naveo je Vesić.

Prema pravilima Evropske investicione banke ponude na ovom tenderu prikupljaće se do 22. februara, a rok za projektovanje i izvođenje radova je tri godine, precizirao je zamenik gradonačelnika.

„Grad Beograd je u prethodnom periodu izgradio preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku braće Marić u naselju Кrnjača, a u toku je izgradnja kanalizacione crpne stanice „Кrnjača 2“, kroz koju će se potiskivati otpadne vode na putu ka postrojenju za prečišćavanje. Istovremeno, u toku je projektovanje oko pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Кrnjača, u MZ Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića. Izgradnja ove sekundarne kanalizacione mreže počeće 1. marta sledeće godine“, najavio je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare