Vesić stanarima iz Vidovdanske uručio ključeve stanova za privremeni smeštaj

Vesti 13. avg 202110:41 > 13:05 47 komentara
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je stanarima srušene zgrade iz Vidovdanske ulice ključeve stanova za privremeni smeštaj.

Povezane vesti

Istakao je da će stanari danas potpisati ugovore sa gradom Beogradom i da će da izađu iz privremenog smeštaja u hotelu „Slavija“, u kojem su od dana rušenja zgrade.

„Ovo je primer kako je grad stao iza građana“ naglasio je zamenik gradonačelnika.

On je dodao i da je ovo privremeno rešenje dok se stanarima ne izgrade novi stanovi.

U pitanju je pet porodica koje su potpisale ugovore i njima se dodeljuju na privremeno korišćenje stanovi koji su u vlasništvu grada dok se njima ne reši stambeno pitanje.

Novica Stanimirović, predsednik Skupštine stanara u Vidovdanskoj 2a zahvalio je gradskoj upravi na tome „što će danas ući u sasvim pristojne stanove“. Naglasio je da očekuje da će i druge institucije raditi svoj posao.

„Dobili smo danas ključeve i polazimo u potragu za pokućstvom, jer moramo da kupimo sve iz početke. Izašli smo bez ičega. Nešto se dešava dobro, u svoj našoj muci, tako da bismo mogli uskoro da se radujemo danu kada ćemo ući u naše stanove na staroj adresi u Vidovdanskoj ulici“, kazala je za N1 jedna od stanarki.

Kako je navedeno, svu štetu pokriće grad, a nakon toga će se naplatiti od investitora.

Na pitanje televizije N1 o tome koliko je realno da investitor plati štetu zamenik gradonačelnika rekao je da su investitori bili u Tužilaštvu, da se zna ko je štetu napravi, ali da ne zna koliko bi taj proces mogao da traje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare