Vesić: Ulica u Malom Mokrom Lugu neasfaltirana jer je na privatnoj imovini

Vesti 23. feb 202219:31 13 komentara
Mali Mokri Lug, Grobljanska ulica
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je reporteru N1 na pitanje upućeno na Tviteru u vezi sa problemom dela meštana Malog Mokrog Luga koji dvadeset godina žive u neasfaltiranoj Grobljanskoj ulici. „Ulica se nalazi na privatnoj imovini sedam različitih vlasnika. Nije jedina takva u Beogradu. Jedan od vlasnika odbija da ustupi zemljište kao što želi ostalih šest“, naveo je Goran Vesić u tvitu.

Povezane vesti

Stevo Pavković iz Malog Mokrog Luga ispričao je u Novom danu TV N1 da se, prethodno, obraćao Opštini Zvezdara, Mesnoj zajednici i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, ali da odgovor nije dobio. Rekao je i da su pripremili peticiju sa 100 potpisa.

Na pitanje reportera N1 Goranu Vesiću da li je problem rešiv i u kom roku, zamenik gradonačelnika odgovorio je da „Stevo zna u čemu je problem“.

„Ulica se nalazi na privatnoj imovini sedam različitih vlasnika. Nije jedina takva u Beogradu. Jedan od vlasnika odbija da ustupi zemljište kao što želi ostalih šest. Traži od države da mu se plati, a to nije moguće bez eksproprijacije. Da su se svi vlasnici odrekli dela imovine ispod ulice, mogli bismo da je asfaltiramo. Na kraju će to država morati da uradi jer su svi pokušaji dogovora propali“, naveo je Vesić.

On je objasnio da u, u tom slučaju, prvo mora da se promeni plan detaljne regulacije, da se ulica proglasi javnom namenom“, a da „promena plana traje duže od godinu dana po zakonskoj proceduri“.

„Inače, Grobljanska ulica nije u referentnom sistemu Grada Beograda već je u nadležnosti Gradske opštine Zvezdara. Ali ni opština ne može da uradi ulicu bez rešene imovine. Ako svih sedam vlasnika organizuju i donesu saglasnost u GO Zvezdara, ja im obećavam da će ulica da bude asfaltirana za sedam dana. Ali moraju svi da potpišu“, poručio je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare