Vesić: Žao mi je što su nastavljeni radovi u Bloku 37, osećam se poraženo

Vesti 21. jun 202114:42 > 14:44 68 komentara
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je na svom Fejsbuk profilu da mu je žao što je austrijska kompanija Durst danas pokrenula radove u Bloku 37 na Novom Beogradu i da se oseća poraženo.

„Verovao sam da će prihvatiti neke od predloga koje sam im dao, kada su na moju molbu privremeno obustavili radove, jer smo imali više sastanaka. Verujem da je bilo moguće doći do kompromisa koji bi bio u interesu i kompanije Durst, i Grada Beograda i građana“, napisao je Vesić.

Njegovo mišljenje je, kako kaže, da zgradi takve spratnosti i gabarita nije mesto na placu na kome se gradi i da je to normalno da Grad ne bi promenio 2016. godine urbanistički plan i smanjio spratnost za tu lokaciju.

„Nažalost, investitor ima, koristeći plan iz 2009. godine, sve dozvole da gradi. Zakazaću sutra ujutru sastanak sa investitorom i delegacijom građana kako bismo pokušali da nađemo rešenje u interesu svih“, rekao je Vesić.

Stanari Bloka 37 rekli su za N1 da je transparentnost celog procesa upitna i da se nadaju da će ih Vesić pozvati na razgovor.

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je da je u slučaju objekta u Bloku 37 sve urađeno po zakonu i da je sada teško menjati plan, jer se radi o važećoj dokumentaciji.

Stanovnici Bloka 37 jutros su blokirali ulaz u gradilište gde ponovo radove izvodi kompanija Durst.