Vesić: Zatvara se vakcinalni punkt na Sajmu, korona polako prolazi

Vesti 18. apr 202208:09 12 komentara
Vakcinacija, Sajam
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se zatvara punkt za vakcinaciju na Sajmu, posle 15 meseci rada. "Punkt za vakcinaciju je otvoren 19. januara 2021. i ukupno je dato 568.000 vakcina. Ovo govori o tome da korona polako odlazi", kazao je Vesić za TV Hepi i dodao da je u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto ljudi.

On je naglasio da će ostati da radi jedino punkt u tržnom centru Galerija.

Vesić je na tv Pink najavio da će Grad Beograd nastaviti s kupovinom tableta za decu osnovnih škola.

„Ove godine kupujemo tablete za buduće trećake i ponovo za sve buduće prvake“, rekao je on.

Vesić je rekao da je prošle godine tablete dobilo skoro 70.000 dece.

Vesić je objasnio da ove godine roditelji neće morati da se prijavljuju na konkurs kao što je to bio slučaj prošle godine, već će digitalni udžbenici čekati decu u školama, jer će resorno ministarstvo slati spisak udžbenika Gradu.

Kada je reč o metrou, on je rekao da se sada radi „katastar rizika“, odnosno, snimaju se stanja svih zgrada oko metroa, da bi moglo da se popravi sve što se promeni u statici. „Izgradnju metroa smo počeli u novembru, a u maju ćemo potpisati ugovor za izgradnju pristupnih saobraćajnica na Makišu“, rekao je Vesić.

On je najavio da će na leto biti potpisana još dva ugovora – za izgradnju depoa i izgradnju prve linije metroa.

„Radićemo dva tunela, a 2023. godine počećemo da radimo stanice. Prva linija metora biće izgradjena 2028. godine“, rekao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare