(VIDEO) „Deca preplašena, tuku nas i vređaju“: Racija policije u romskom naselju u Beogradu

Vesti 10. feb 202422:45 40 komentara

Beogradska policija je u subotu uveče izvršila raciju u romskom naselju na opštini Palilula u ulici Vuka Vrčevića. Zojani Demuš u čiju kuću su upali, kaže za N1 da su policajci bili nasilni, pretili i vređali ih na nacionalnoj osnovi.

Zojani Demuš ispričao je za N1 da je policija upala u njegovu kuću u potrazi za komšijom, osumnjičenog za napada na policajca.

Kaže da su policajci bili nasilni, tukli žene u kući, a ukućane vređali uzvikujući „Cigani“ i psovali ih.

Svemu je, dodaje, prisustvovao i inspektor, koji je i ranije tokom dana bio kod porodice Demuši iz istog razloga. Prema rečima Demuša, policija je upala i u druge kuće tokom večeri, ponašajući se na isti način.

„Oni nas teraju da mi špijuniramo za njih. Dolaze dok spavaš, nemaju nalog, viču ‚šta je Cigani, je li znaš ovoga, je li znaš onoga‘“, prepričava Demuš iskustva sa policijom u naselju u kom živi.

Kaže da ova situacija traje već mesec dana, a da su pripadnici policije u više navrata dolazili u potrazi za komšijom koji se tukao s policajcima.

„Ovde se prodaje droga, prodaje se sve, oni to sve znaju“, napomine naš sagovornik.

Ističe da su svi uplašeni, posebno deca, i da ne znaju više šta da rade sem da se obrate medijima.

N1 je pokušao da odgovore o akciji policije u ulici Vuka Vrčevića dobije i od MUP-a Srbije, ali se na telefon tokom večeri niko nije javljao.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare