(VIDEO) Incident zbog „Linglonga“ na tribini ProGlasa u Zrenjaninu

Vesti 13. nov 202318:38 > 19:45 91 komentara

Na večerašnjoj tribini inicijative ProGlas u Zrenjaninu došlo je do verbalnog sukoba kada se razgovaralo o kineskoj fabrici guma Linglong na kojoj se našao i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

Kada su se učesnici tribine dotakli lokalnih tema poput činjenice da Zrenjanin nema pijaću vodu 20 godina, kao i da sada imaju novog zagađivača kinesku fabriku Linglong tada se na vratima sale pojavilo nekoliko pristalica pretpostavlja se SNS-a, s obzirom na to da onaj koji je želeo da uđe nasilno u salu imao teget duksericu na kojoj je pisalo Aleksandar Vučić, javlja reporterka N1.

Do komešanja dela publike došlo je kada je glumica Svetlana Bojković pomenula kinesku firmu „Linglong“, nakon čega je nekolicina počela da dobacuje.

„U tom Linglongu, da li uopšte rade naši ljudi? Rade, koliko? Nekoliko, znate“, rekla je Bojković, nakon čega je jedna od organizatorki dodatno govorila o broju srpskih radnika u toj kompaniji začuli su se zvižduci.

„Kada govorimo o radnoj snazi u Linglongu, ako zanemarimo onu aferu sa Vijetnamcima, ono što mi trenutno znamo jeste da se cela fabrika tretira kao kineska država. Mi nemamo prava, naša policija, ambulantna kola nemaju prava tamo da ulaze ukoliko nisi pozvani“, kazala je profesorka sociologije Senka Jankov. 

Tom prilikom u sali su se začili zvižduci.

Zamenik gradonačelnika je rekao da to što se govori „nije tačno“.

Tu su se čuli uzvci „ua, ua“.

„To uopšte nije tačno što pričate o Linglongu, o broju zaposlenih“, kazao je zamenik gradonačelnika koji je upao na tribinu, a na to su se ponovo čuli povici „ua, ua“.

Nastalo je kratko komešanje među prisutnima, a učesnici tribine su pozvali prisutne da „ne nasedaju na provokacije“.

Svetlana Bojković je više puta zamolila prisutne koji su došli na tribinu da ne podležu ovakvim provokacijama i da je sve organizovano namerno kako bi okupljeni oko ProGlasa bili nazvani „divljacima“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare