VIDEO: Kosovski mediji objavili snimak na kome policija navodno juri napadače oko manastira

Vesti 25. sep 202323:03 144 komentara
Tanjug/Kosovo Government via AP

Kosovski mediji objavili su snimak na kome je navodno zabeležen trenutak kada grupa muškaraca napušta manastir Banjska, dok ih policija Kosova juri.

Kako prenosi televizija Klan Kosova, dronom su snimljeni trenuci u kom napadači beže, a nakon što je došlo do sukoba sa policijom u kojem je poginuo narednik Kosovske policije.

Autentičnost snimka i šta je tačno na njemu zabeleženo još nisu potvrđeni.

Podsetimo, od prištinskih i beogradskih zvaničnika javnost je čula da su Srbi prvobitno napravili barikadu, koju su pripadnici policije Kosova pokušali da razbiju. Potom je došlo do oružanog sukoba u kojem je nastradao kosovski policajac, a prema današnjoj informaciji i četvoro Srba.

Prema nezvaničnim informacijama, stradali Srbi su stanovnici severa Kosova. Neki su povređeni, dok se za drugima još traga.

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža izjavio je da su osobe osumnjičene za nedeljni napad na Kosovsku policiju u mestu Banjska, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspele da odu peške iz prostora „u i oko manastira Banjska“.

Tanjug/Kosovo Government via AP

On je na konferenciji za novinare u kampu „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici na kojoj je izloženo oružje navodno zaplenjeno iz ovog slučaja, rekao da ih je bilo oko 30, te da su napadači ostavili vozila koja su koristili tokom napada.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svećlja zatražio je od Srbije da preda Kosovu lica koja su napala Kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarala pred pravosudnim organima za terorističke akte. On je rekao da su i u jednom od vozila marke mercedes sa BG tablicama pronađena i dokumenta Milana Radoičića, zamenika Srpske liste.

Tanjug/Kosovo Government via AP

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su tokom popodneva u Opštoj bolnici u Novom Pazaru zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta. Ulaz u hirurško odeljenje čuvala je policija.

Kosovski specijalni tužilac Naim Abazi izjavio je da je policija u Zvečanu našla automobil u kom je bilo sakriveno oružje.

Povezane vesti

Selo Banjska i dalje je potpuno zatvoreno i niko ne može da uđe ili da ga napusti.

Manastir Banjska, u kome su do danas popodne bili zatvoreni i hodočasnici iz Novog Sada, posetio je danas episkop raško-prizrenski Teodosije i podvukao da monasi i poklonici ni na kakav način nisu učestvovali u tragičnim zbivanjima.

Kosovska policija uhapsila je dve osobe u hotelu u selu Banjska, u kojem je pronašla i oružje, potvrđeno je večeras za KoSSev iz Kosovske policije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se tek večeras, Srpska lista je čekala do danas popodne, a predsednik Aleksandar Vučić, a potom i premijerka Ana Brnabić rekli su da je isključivi krivac za događaje na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti.

Sve o dešavanjima na Kosovu i Metohiji čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Pogledajte još: