(VIDEO) MUP objavio snimak eksplozije američke bombe iz NATO bombardovanja

Vesti 21. apr 202415:56 48 komentara

MUP Srbije je u kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbedno uništio avio-bomba zaostalu iz NATO bombardovanja.

Bomba je prethodno ranije tokom dana uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu.

Nakon što je američka avio-bomba MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, zaostala iz NATO bombardovanja, uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu, evakuisani građani iz ovog naselja mogli su da se vrate u svoje domove, rekao je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.

Čaušić je objasnio da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova izmeštena sa teritorije grada Niša, saopštio je MUP.

Čaušić je zahvalio građanima Niša na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, kao i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare