VIDEO Na protestu napadnut novinar N1 Mladen Savatović

Vesti 25. dec 202320:59 206 komentara

Reporter N1 Mladen Savatović napadnut je večeras tokom izveštavanja sa protesta u centru Beograda.

On je u emisiji N1 direktno ispričao šta se dogodilo.

„Čekali smo poslednje uključenje uživo, kada su studenti krenuli ka 29. novembra, stajali smo između zgrade RIK i Predsedništva, i u trenutku dok sam čekao da me ponovo prozovu, prišao mi je muškarac od oko 35, 40 godina i počeo da mi dobacuje nešto nerazumljivo, tipa ‘foks, foks'“, prepričao je on.

Savatović ga je upitao šta mu treba, a on je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na šta mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH.

N1

„Uradio sam svoje uključenje, suzdržavao koliko sam mogao jer to je bila stresna situacija, i potom mu rekao da će ‘murija’ da mu dođe čim ih budem pozvao, jer se radi o ometanju i verbalnom napadu na novinara koji radi svoj posao. Obično se u ovakvim situacijama mi trudimo da bude uzdržani, nekada procenimo da kada se pokažu zubi, da niste neko ko se lako zastraši, lica se udalje. To su retke situacije, obično nam građani prilaze da se zahvale za posao koji radimo“, rekao je Savatović.

Međutim, ovaj muškarac je bio uporan, dodaje.

„Krenuo je da mi se unosi u lice, da mi preti, jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova poslednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema oprqavdanja da se neko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

N1

Na našoj televiziji objavljen je integralni, nemontirani video ovog incidenta.

Na njemu se vide i građani koji prilaze i pokušavali da urazume ovog čoveka.

N1

„I ja sam reagovao u afektu, ali sve vreme sam mislio da će on da se urazumi ukoliko zapretim policijom ili ‘pokažem zube’. Pozvali smo policiju koja je došla posle 10-ak minuta. Bio je tu pripadnik obezbeđenja Predsedništva, ali koji je rekao da nije mogao da reaguje. Dali smo izjavu i sutra bi trebalo da podnesemo prijavu. Policija nam je rekla da će pokušati na osnovu snimka da će probati da ga pronađu i procesuiraju“, kazao je Savatović.

On zaključuje da ovakve situacije treba ‘isterati do kraja’, da ne bi bilo kome palo na pamet da prilaze novinarima dok rade svoj posao, a takva dešavanja su tokom ovih osam dana protesta zabeležena.

Mladen je šta se desilo prepričao u emisiji N1 direktno. Pogledajte:

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare