(VIDEO) Polemika Biljane Lukić i Đurđević Stamenkovski: Šta je realnost, a šta demagogija o Kosovu

Vesti 11. dec 202312:13 303 komentara

Činjenica je da je od 2013. korak po korak posečena poslednja nit srpske državnosti na Kosovu, izjavila je novinarka Biljana Lukić. To je naša teritorija, samo je uzurpirana, istakla je Milica Đurđević Stamenkovski iz koalicije Nacionalno okupljanje.

„Srbija je teritorija pod vlašću kriminalne organizacije, ideja da možemo da pomognemo Srbima na Kosovu ovakvi kakvi smo je skok neplivača da brani davljenika“, rekla je Lukić u emisiji Novi dan na N1.

Činjenica je, kako je navela, od 2013. korak po korak, posečena poslednja nit srpske državnosti na Kosovu.

Prvo moramo da postavimo državu „na noge“, pa tek onda da se obratimo Kosovu, ocenila je Biljana Lukić.

Za nju su, kako je navela, sesnica konzervativne političke snage.

„Te nacionalne patriotske desničarske snage služe da nas brane od babaroge. Za desnicu babaroga je kosovo koje je 2013. Briselskim sporazumom Aleksandar Vučić otpisao“, istakla je ona.

Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da Kosovo nije babaroga već kolevka, deo Srbije i objasnila zašto je važno da Srbija odbaci nemačko-francuski plan.

„Ako ja nemam kuću, šta će mi zavesa, ako ja nemam vrata, zidove, šta će mi tepih. Da li ćemo da branimo tepih i zavesu, a nama se ruši temelj. Državni okvir je preduslov za odbranu državnog sadržaja. Nema demokratije bez države koja to garantuje“, navela je ona.

Ona je kazala da EU nema nameru da se proširi i istakla da dolazi vreme državotvornih opcija u Evropi koje će se drugačije odnositi prema našim interesima, pitanju Kosova.

Na tu konstataciju, Lukić je upitala Đurđević Stamenkovsku „da li to znači da držimo ljude u rezervatu na Kosovu do tada, boreći se za teritoriju“.

„Mi se ne borimo za teritorju, to je naša teritorija, ona je uzurpirana“, odgovorila je Đurđević Stamenkovski.

Lukić je istakla da bi trebalo da počne da se misli o Srbima na Kosovu, umesto o „našim velikim snovima“, pitajući kakvu korist kosovski Srbi maju od toga što će neko od nas da osudi Kurtija.

„Srbe zanima do kada će da traje njihova agonija“, istakla je Lukić, na šta je Đurđević Samenkovski odgovorila da će ona trajati do obnove srpskih institucija.

Lukić je kazala da politička opcija koju zastupa Đurđević Stamenkovski želi da kosovski boj traje još 100 godina.

„Bitnija vam je teroitorija nego da li će Srbi na Kosovu uspeti da prežive“, rekla je Lukić na šta je Đurđević Stamenkovski rekla da ona srpsko pitanje posmatra sa pozicije naših neprijatelja.

Lukić je kazala da je demagogija kada je Đurđević Stamenkovski rekla da je pobedila tako što je „krijumčarskim stazama ušla na Kosovu“.

Laž je da je Kosovo Srbija, čim vama mogu da zabrane ulaz, faktičko stanje je da ono nije deo Srbije, navela je Lukić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare