VIDEO: Pregovarač Prištine gađan tortom i milkšejkom, jer je „prihvatio ZSO“

Vesti 21. mar 202319:15 30 komentara
bisljimi torta twitter
Twitter/Xhemajl Rexha

Aktivisti kosovske Socijaldemokratske partije (PSD) su na ulazu u zgradu Vlade u Prištini, gađali potpredsednika Vlade Besnika Bisljimija milkšejkom i tortom.

Na torti je, kako piše prištinska Koha, pisalo „pohvala Zajednici“, kao aluzija na dogovor Beograda i Prištine iz Ohrida kojim se, kako tvrde aktivisti opozicione PSD, prihvata uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

„Torta i milkšejk za ‘Zajednicu’. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku“, navodi se u saopštenju PSD-a koji je pozvao građane da tim povodom u subotu izađu na protest.

POVEZANE VESTI:

Bisljimi je inače šef pregovaračkog tima Prištine u pregovorima sa Beogradom.

Podsetimo, Vučić i Kurti su se posle višečasovnih razgovora u subotu u Ohridu dogovorili o Aneksu sprovođenja sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, što je posle sastanka potvrdio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.

Predsednik Srbije je odmah po završetku sastanka u Ohridu rekao da je „nekakav dogovor“ i da je „pod odmah navedeno da se ide u proces formiranja ZSO“.

Kosovski premijer je danas izjavio da Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu „velikodušnu ponudu“ za samoupravljanje Srba na Kosovu.

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil naglasio je danas u izjavi za genciju FoNet da je jasno stavljeno do znanja da je formiranje ZSO hitno i važno, podsećajući da je to obaveza koja je prihvaćena pre 10 godina od Kosova, Srbije, ali i EU.

Komentari (30)

Vidi sve komentare