Orban zamolio Vučića da pusti kosovske policajce, on kaže – razmotrićemo molbu

Vesti 20. jun 202313:57 > 14:44 171 komentara
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/

Premijer Mađarske Viktor Orban je na Paliću pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da trojica privedenih kosovskih policajaca budu oslobođena. Vučić je rekao da je to posao za nadležne organe, a da će svaku Orbanovu molbu uzeti u razmatranje.

„Pratimo događaje na Kosovu vrlo pomno i vidimo šta se radi Srbima. Ja te s poštovanjem molim predsedniče, dragi Aleksandre da dobro razmislite o tome, neprijatelji Srbije jedva čekaju da vam naude, mislim da bi bilo dobro da poslušate preporuku Mađarske i tu trojicu Albanaca vratite Kosovu, mislim da bi Vam to pomoglo, zbog toga te molim da razmisliš o tome“, rekao je na konferenciji za medije.

Dodao je da smatra da je „neprihvatljivo od strane međunarodne zajednice da izbore (na Kosovu) s učešćem od oko četiri odsto prihvataju kao legalne“.

„Mi Mađari to vidimo i jasno nam je“, dodao je.

Vučić je izjavio da nije znao da će Orban javno izaći sa molbom da Srbija pusti tri kosovska policajca, nedavno uhapšena u centralnoj Srbiji, navodeći da je to „posao nadležnih organa“.

„Meni je Viktor (Orban) sinoć rekao da je veliki pritisak prema Srbiji i da jedva čekaju da donesu mere protiv naše zemlje. Vama hvala na brizi dragi prijatelju i svaki vaš savet ili molbu sa najvećom pažnjom i ljubaznošću uzeću u razmatranje“, rekao je Vučić, prilikom prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske u Subotici.

Vučić je rekao da uhapšeni policajci „jedu tortu, piju koka-kolu“ dok Srbi na Kosovu „više ne mogu da trpe zulum, hapse ih stalno i jedina im je krivica što su živi“.

Istakao je i da „noćima nije spavao ali nikom nije govorio kakve su pretnje upućene Srbiji posle hapšenja trojice policajaca i šta je rečeno da će da nam se desi ako ne budu pušteni, od kojih sve sila i na koje način, primao sam to na sebe ali da ne kažnjavaju Srbiju“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare