Više hiljada potpisa protiv izgradnje nebodera na terenima na Bežanijskoj kosi

Vesti 28. mar 202311:42 5 komentara
Promo

Građanska inicijativa "Bežanija ostaje – kosa prkosi" uspela je u kratkom roku da prikupi više od 6.000 potpisa protiv izgradnje nebodera na sportskim terenima na Bežanijskoj kosi, saopšteno je danas.

Povezane vesti

Istovremeno, ta inicijativa pozdravlja odluku gradskih vlasti da postave desetine solarnih panela na zelenim površinama na sportskim terenima „11. april“ kako bi stanovnici tog naselja i noću, uz osvetljenje, mogli da šetaju po jedinom mestu za odmor i trening centru u ovom delu Novog Beograda.

„Iako se planska komisija Skupštine grada Beograda skoro godinu dana nije izjasnila o primedbama građana Bežanijske kose, o izgradnji nebodera na zelenoj površini, Inicijativa ovakav postupak Skupštine grada ocenjuje kao odustanak od svakog projekta na zelenim površinama terena na Bežanijskoj kosi, koji bi uništio ovo naselje“, navodi se u saopštenju.

Bežanijska kosa, iako podeljena u tri mesne zajednice diše jedan vazduh, ima jedne sportske terene i ima apsolutno zajedničke probleme od čijeg rešavanja udruženi građani neće odustati ni po koju cenu, ističu u Inicijativi „Bežanija ostaje – kosa prkosi“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare