Više javno tužilaštvo ispituje smrt inspektora Jovića

Vesti 08. apr 202211:182 komentara
N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije, podnetoj 4. marta protiv više poznatih i NN lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22 i VJT je odmah dalo policiji nalog za prikupljanje potrebnih obaveštenja i medicinske dokumentacije, precizira se u saopštenju, prenosi Nova.rs.

Napominje se da je nakon izveštaja i prateće dokumentacije, koja je dostavljena od strane III odeljenja Uprave kriminalističke policije, medicinska dokumentacija poslata na veštačenje u Institut za sudsku medicinu, čiji se pisani odgovor čeka.

Po prijemu nalaza sa instituta, biće doneta odluka u vezi sa prijavama u ovom predmetu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, navelo je tužilaštvo.

Jović je preminuo u bolnici prošle godine od koronavirusa, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to i traže da se slučaj istraži.

Komentari

Vaš komentar