Više javno tužilaštvo o slučaju Željka Mitrovića: Policiji naloženo da pokrene istragu

Vesti 27. maj 202421:22 79 komentara
Nova.rs/Goran Srdanov

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev policiji za prikupljanje potrebnih podataka i obaveštenja u vezi sa video zapisom koji je objavljen na profilu Željka Mitrovića na društvenoj mreži X, na kojem je prikazan kako, rukujući lukom, ispaljuje strelu na čijem se vrhu nalazi naprava nalik na minsko-eksplozivno sredstvo, rečeno je za Danas iz ove institucije.

„Pored ostalog, naloženo je da se utvdi gde je nastao snimak, da li se u konkretnom slučaju radi o pravim minsko-ekspolozivnim napravama, na koji način je izazvana ekspolozija, tj. da li se radi o eksploziji pravih mina ili pirotehničkim efektima“, navedeno je u odgovoru redakciji Danasa.

Iz tužilaštva su naveli da je, ukoliko se utvrdi da se radi o pravim minsko-eksplozivnim sredstvima, dalje naloženo da se utvrdi na koji su način nabavljena, gde su držana i da li je Željko Mitrović imao dozvolu za njihovo držanje i upotrebu.

Pročitajte još:

„Po prijemu izveštaja policije, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u ovom predmetu“, zaključeno je u odgovoru.

Podsetimo, vlasnik TV Pink na svom X profilu objavio je snimak na kojem se vidi kako iz samostrela/lukom i strelom ispaljuje minobacačku minu koja potom eksplodira. Vojni analitičar Aleksandar Radić rekao je za N1 da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svet nije video“, da nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića, kao i da je to što radi apsolutno zabranjeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare