Više od 130 prijava zbog paljenja badnjaka u Novom Sadu

Vesti 10. jan 202214:17 3 komentara
badnjak, Božić
N1

Gradska uprava za inspekcijske poslove u Novom Sadu je tokom 5. i 6. januara primila više od 130 prijava koje su se odnosile na obeležavanje Badnjeg dana na teritoriji grada, odnosno prijava zbog odlaganja, ostavljanja i paljenja drva i raznih drugih materijala na javnoj površini, saopšteno je iz Gradske uprave.

Pročitajte još:

„S obzirom na to da gomilanje drva i raznog materijala predstavlja prekršaj u skladu sa Odlukom o uredjenju Grada Novog Sada, protiv lica kojem smo utvrdili identitet biće izdat prekršajni nalog“, navodi se u saopštenju.

Povom medijskih napisa i poziva pojedinih opozicionih partija i ekoloških organizacija da inspekcija kazni one koji su u naselju Klisa palili u badnjaku i veće količine automobilskih guma, Gradska uprava je navela da je postupila po toj prijavi, a reagovale su i Komunalna inspekcija i Komunalna milicija.

„U navedenom slučaju, prilikom izlaska na lice mesta, zatekli smo nekoliko lica koja su pripremila gomilu drva i raznog drugog materijala radi paljenja istog za Badnje veče“, naveli su iz Gradske uprave. Dodaje se da je sektor Komunalne inspekcije naknadno, u jutarnjim časovima nakon Badnjeg dana, obišao sve lokacije na kojima su utvrdjene manje količine ostataka pepela.

„Kasnijim obilaskom lokacija, utvrdjeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare