Više tužilaštvo u Kruševcu formiralo predmet o nasilju u školi u Trsteniku

Vesti 23. nov 202218:33 11 komentara
N1

U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu formiran je predmet u vezi sa incidentom koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku dogodio 9. novembra, u kome je oštećna profesorka engleskog.

Kako se navodi u odgovoru tužilaštva dostavljenom agenciji Beta, predmet je „uzet u razmatranje po hitnom postupku“.

Povezane vesti

Prema rečima javnog tužioca Branislava Petrovića, „u toku prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka“, a nakon sprovedenog postupka „javnost će biti obaveštena“.

Više tužilaštvo je, kako je saopšteno, predmet formiralo nakon što je dobilo izveštaj policije iz Trstenika o dogadjaju u kome je oštećena profesorka koja predaje engleski jezik u Tehničkoj školi u tom gradu.

Ranije danas je, prema nezvaničnim informacijama, nastavničko veće te škole, koje je odlučivalo o kaznama za učenike koji su počinili nasilje nad profesorkom, predložilo direktoru da ih isključi iz škole, ali zvanična odluka još uvek nije poznata.

Direktor škole danas nije bio dostupan medijima, a u kruševačkoj školskoj upravi je potvrđeno da je nastavničko veće danas o tome odlučivalo, ali da još nemaju informaciju o odluci.

Trojica učenika trsteničke Tehničke škole nasilnički su se ponašali prema profesorki engleskog jezika, kada je jedan od njih izmakao stolicu na kojoj je sedela, a dogadjaj su snimali i objavili na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare