Viši sud: Potvrđena optužnica u predmetu „Jovanjica 2“

Vesti 20. jan 202115:18 > 15:28 27 komentara
N1

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 12. januara 2021. godine, donelo je "rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv okrivljenog Predraga Koluvije i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 2 KZ i dr."

„Ispitujući optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, odnosno da su ispunjeni neophodni materijalni uslovi za optuženje u konkretnom slučaju“, piše u saopštenju Višeg suda.

Dodaje se da protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je novu optužnicu 24. novembra 2020. godine kojom je pored Predraga Koluvije, većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, obuhvaćeno još osam osoba među kojima su policajci, pripadnici BIA i VOA. To je druga optužnica u slučaju „Jovanjica“ protiv Predraga Koluvije i obe ga kvalifikuju kao organizatora kriminalne grupe.

Optužnica ga tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Suđenje Predragu Koluviji po prvoj optužnici, kojom je obuhvaćeno još devet osoba, počelo je 7. oktobra 2020. godine.

Komentari (27)

Vidi sve komentare