Viši sud u Beogradu zakazao suđenje četvorici hrvatskih pilota za 14. oktobar

Vesti 31. avg 202208:27 22 komentara
N1

Viši sud u Beogradu zakazao je za 14. oktobar sudjenje četvorici hrvatskih oficira koj se terete da su u avgustu 1995. raketirali kolonnu izbeglica na Petrovačkoj cesti, saznaje Politika.

POVEZANE VESTI

Postupak po optužnici koju je protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića, podiglo spsko tužilaštvo za ratne zločine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništvba u saizvršilaštvu vodiće veće kojem će predsedvati sudija Vladimir Duruz.

Iako je tužilaštvo za ratne zločine prilikom podizanja optužnice predložilo da se postupak protiv okrivljenih vodi u njihovom odustvo, po saznanjima Politike, Viši sud nije doneo odluku o tome.

Branilac prvookviljenog Mikca, advokat Aleksandar Olenik, rekao je da je jasno da je na Petrovačkoj cesti izvršen ratni zločin, da postoji veliki broj dokaza, svedoka i žrtava koji potvrđuju da su 7. i 8. avgusta 1995. hrvatski avioni bombardovali izbegličku kolonu, ali da je „suština da u konkretnom postupku nema dokaza upravo protiv četvorice okrivljenih“.