Višković: Nemoguće da u slučaju Đokovića pobedi sport, kad je razlog – politički

Vesti 06. jan 202216:18 > 17:42 36 komentara
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Novinar Sportkluba Nebojša Višković, komentarišući situaciju u kojoj se našao Novak Đoković u Australiji, izjavio je za N1 da se nada da će srpski teniser "izvojevati pobedu" i da će mu australijski sud odobriti učešće na Australijan openu.

„Ovako nešto nije doživljeno, sve sam mogao da zamislim, osim ovakav scenario. Ovo što su uradili Australijanci je potpuno neverovatno. Čuo sam učesnika protesta (u Beogradu) koji je rekao da se nada da će sport pobediti, ali to je, mislim, nemoguće, pošto je razlog ovog dešavanja – politički. Znamo da su uskoro izbori u Australiji, a Novak je iskorišćen kao oruđe za dobijanje političkih poena“, naglasio je Višković.

POVEZANE VESTI

To je, kaže, bio cilj, koji je za sada uspeo. „Naravno, pričamo o premijeru Skotu Morisonu“, dodao je.

„Ako mene pitate, ja sam veći optimista, uveren sam da će Novak na kraju dobiti odobrenje, da će njegovu žalbu federalni sud uvažiti, možda čak i pre ponedeljka. Mislim da bi u ovom slučaju pobeda Đokovića sudskim putem bila velika pobeda slobodarskog sveta“, kazao je Višković.

Prema njegovim rečima, „papiri su na strani Đokovića“.

„Žalba se razmatra, po informacijama koje imam, papiri su na Đokovićevom strani, ovo može samo da bude poraz Đokovića ukoliko politika donese pobedu. Ukoliko sud poništi odluku i odobri Novaku žalbu, on može neometano da ulazi u Australiju i može da igra Australijan open“, kaže sagovornik N1.

Na pitanje kakve bi to reakcije izazvalo, kaže – „Ne mogu ni da zamislim“.

„To bi bio veliki poraz Australije, koja je sve uradila kako bi jednom čoveku zabranila ulaz, iako je pre toga poslala sve moguće garancije da će on imati pravo da uđe u tu zemlju. To je samo po sebi veliki nonsens. Kad pomislim kakvo bi bila igra Đokovića u Australiji, naježim se, kako bi to bilo, koliko bi to bio stimulans za Đokovića da osvoji 21. Grend slem, jer od ovog boljeg motiva ne može da ima“, zaključio je Višković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare