VJT o upadu na posed N1: Izveštaj policije prosleđen Trećem osnovnom tužilaštvu

Vesti 31. maj 202316:09 10 komentara
N1

Izveštaj policije o remećenju javnog reda i mira tokom protesta grupe građana “Narodni štab'' ispred prostorija N1, prosleđen je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje, rečeno je za portal N1 u Višem javnom tužilaštvu (VJT).

“Po nalogu Kontakt tačke za javni red i mir u VJT u Beogradu, policija je dostavila izveštaj o događaju, koji je prosleđen nadležnom Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje“, naveli su iz VJT-a.

Podsećamo da je N1 zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da utvrdi ko je doneo odluku da policija ne reaguje u slučaju upada grupe građana “Narodni štab” na privatni posed naše medijske kuće i dozvoli im da satima maltretiraju zaposlene, uskraćujući im traženu zaštitu.

Nekoliko desetina građana u utorak je neovlašćeno ušlo u dvorište ispred N1 i satima ometalo rad novinara. U više navrata N1 je kontaktirao nadležne policijske službe, upozoravajući ih na situaciju u kojoj se nalazimo, tražeći da okupljene isprate iz našeg dvorišta i zaštite zaposlene, ali je reakcija izostala.

N1 napominje da ovaj skup nije je bio prijavljen i da je održan na privatnom, zatvorenom posedu za koji je jasno da ne predstavlja javnu površinu, odnosno gde je zakonom izričito zabranjeno okupljanje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare